ForsideHaveRosensaks ➞ 8 bedste rosensakse til prisen

Rosensaks ➞ 8 bedste rosensakse til prisen

Skrevet af:

Dato:

Kategori:

ARTKEL INDEHOLDER REKLAME LINKS

En rose i haven kræver at du ved hvad du har med at gøre, for at den ser flot ud. For at få rosen til at stå flot, er det nødvendigt med en rosensaks, for at lave den rette beskæring.

Den bedste rosensaks, er med til at gøre beskæringen af dine roser nemmere, men også give roserne et glat og fint snit, så såret efter de afskårne grene heler bedre og hurtigere.

Mangler du en god rosensaks, når du skal i haven for at beskære dine roser. Så får du her 8 gode bud på de bedste rosensakse, som kan være med til at gøre beskæringen af roserne, en tand sjovere og ganske nemmere. 

Beskæresaks – 15 bedste grensakse til havens buske og grene

Gardena Comfort rosensaks 24 mm justerbar håndtag bredde

Gardena Comfort rosensaks 24 mm justerbar håndtag bredde

Det første bud på en god beskæresaks, er denne model fra Gardena. Rosensaksen er belagt med et non-stick øvre skær, samt et nedre skær af rustfrit stål.

Denne saks er den perfekte saks, til beskæring af blomster, unge skud og frisk træ. Håndtaget på denne saks har en ergonomisk form, hvilket giver dig en optimal komfort. 

 • Klinge fremstillet i rustfrit stål
 • Ergonomisk designet håndtag

Juliana drivhus – 9 kvalitets drivhuse til haven eller gårdhaven

Gardena Classic beskæresaks og rosensaks 22 mm

Gardena Classic beskæresaks og rosensaks 22 mm

Endnu en beskæresaks fra Gardena, er denne model der ligeledes er belagt med et non-stick øvre skær. De ergonomisk formede håndtag, giver dig et godt greb, når du skal beskære dine roser i haven.

På denne saks finder du en praktisk én-hånds sikkerhedslås, hvilket gør denne saks sikker når den opbevares. 

 • 25 år garanti
 • Ergonomisk designet håndtag

Vægdrivhus – 13 hyggelige drivhuse til gårdhaver og terrasser

Gardena ALU rosensaks med ergonomisk håndtag

Gardena ALU rosensaks med ergonomisk håndtag

Med præcisions skær er denne rosensaks den perfekte følgesvend, når dine roser i haven skal beskæres. Det smalle skærehoved, giver en helt præcis klipning, og de ergonomisk formede metal håndtag, giver dig en maksimal komfort.

Saksen har ligeledes en praktisk én-hånds sikkerhedslås, som er med til at øge sikkerheden, når saksen skal opbevares. 

 • 25 år garanti
 • Ergonomisk designet håndtag

Stiksav med ledning ➞ 8 bedste stiksave til under 1.000 kroner

Bosch EasyPrune 3.6V rosensaks inkl. batteri og oplader

Bosch EasyPrune 3.6V rosensaks inkl. batteri og oplader

Med Power Assist Technology, får du en beskæresaks med en stor skærekraft. Saksen er med til at gøre klipningen og beskæringen af både blomster, buske og grene, ganske let.

Power Assist Technology aktiveres automatisk, så snart du møder modstand når du klipper, hvilket er med til at gøre arbejdet mere komfortabelt. 

 • Power Assist Technology

Haveredskab til ukrudt – 4 fliserensere til ukrudt mellem fliserne

Kreator KRTGR1021 Beskæresaks 200 mm

Kreator KRTGR1021 Beskæresaks 200 mm
TJEK PRISGlobaltools.dk TJEK PRISToolworld.dk

Kreator står bag denne rosensaks/beskæresaks, der er fremstillet med holdbare håndtag i aluminum i en super kvalitet. Rosensaksen er designet med ergonomiske greb, hvilket er med til at gøre denne saks, meget komfortabel at arbejde med.

Har du brug for en saks, der egner sig godt til frisk træ, så skal du vælge denne model fra Kreator. 

 • Med fjeder udveksling
 • Med lås premium kvalitet

Bedste beskæresav – 8 gode grensave til havens grene og træer

Felco 6 beskæresaks med god beskære kvalitet

FELCO 6 beskæresaks med god beskære kvalitet

Denne kompakte og højtydende beskære/rosensaks Felco, giver dig en enestående rækkevidde, samt en fremragende skærestyrke. Denne saks bidrager med en suveræn komfort, og med de gedigne klinger af hærdet kvalitetsstål, får du en saks der er uundværlig i haven.

Det skråtstillede skærehoved, er en naturlig forlængelse af hånden, og det ergonomisk formede håndtag, bidrager med en helt særlig komfort. Denne saks er specialdesignet til beskæring med højre hånd.

 • Underklinge med saftrille
 • Livstidsgaranti

Græssaks ➞ 7 bedste sakse til græsplænen 

Gardena Comfort rosensaks med non-stick belægning

Gardena Comfort rosensaks med non-stick belægning

Gardena Comfort, er endnu et bud på en rigtig god rosensaks fra Gardena. Saksen er beklædt med et non-stick-belagt øvre og nedre skær af rustfrit stål.

Den er perfekt til beskæring af blomster, frisk træ og helt unge skud. Er udstyret med en sikkerhedslås for sikker opbevaring. 

 • 25 år garanti
 • Ergonomisk designet håndtag

Felco 7 beskærersaks med drejehåndtag

Felco 7 beskærersaks med dreje håndtag

Det sidste bud på en god rosensaks Felco, er denne enhåndsbeskæresaks fra Felco, som kan bruges som venstre hånd rosensaks.

Saksen er lavet i et ergonomisk design, hvilket betyder at den er komfortabel at arbejde med. Den er lavet med drejehåndtag, og kræver de mest krævende beskæringsopgaver til UG.

Saksens ergonomiske håndtag, er belagt med støddæmpende gummi, hvilket er med til at beskytte dine håndled og hænder, når du arbejder. 

 • Ergonomisk designet håndtag

Bedste Kompostkværn ➞ 8 bedste kompostkværne til havearbejde 

Brug en god rosensaks til beskæring af roser

Når du bruger den bedste rosensaks til dine roser, sikrer du dig at lave et helt rent snit på planten. Det rene snit er særdeles vigtig, for når du beskærer rosen, tilfører du på samme tid et sår, og hvis dette ikke er helt rent, er det nemt for svampesygdomme og råd at få godt fat i planten.

Sørger du for at lægge et helt rent snit, vil rosen lettere, men også meget hurtigere hele, så planten igen kan bruge sine kræfter på at lave nogle flotte store farverige blomster. 

Hvornår skal roserne beskæres?

Når du beskærer dine roser, er det for at bevare rosens sundhed, og samtidig sikre at der vokser nye sunde skud frem. Skal du i gang med at beskære dine roser, er det vigtigt at du gør det på det rigtige tidspunkt.

I begyndelsen af marts, kan du med stor fordel begynde at udtynde dine roser, men selve beskæringen bør du først foretage i begyndelsen af april. 

Din rosensaks skal vedligeholdes

Som med det meste andet værktøj til haven, er det vigtigt at du sørger for at vedligeholde din rosensaks, så du ikke ender med at få en saks der ikke dur. Saksen skal vedligeholdes, og her kan du med stor fordel slibe saksens blade.

En saks der ikke er holdt ved lige, ender med at lave nogle urene snit, som i den sidste ende kan betyde at planten går til, fordi det urene snit efterlader såret mere åbent og modtageligt over for urenheder, end hvis du laver snittet med en meget skarp og ren saks. 

Hvornår skal roser beskæres?

Den bedste tid på året for beskæring af dine roser, er i starten af april. Du kan med fordel starte allerede i marts, men her må du kun udtynde rosen. 

Hvordan beskæres roser?

Hvor langt du skal beskære dine roser, afhænger af den rose du har med at gøre. Nogle roser skal beskæres helt, mens andre kun skal beskæres moderat. Det vigtigste når du beskærer er, at få skåret alle gamle og visne grene helt af. 

Hvad er en rosensaks?

En rosensaks er et ganske uundværligt stykke værktøj i haven. Den bruges når roserne skal klippes ned eller når de skal forynges. 

En rosensaks er et ganske uundværligt stykke værktøj i haven. Den bruges når roserne skal klippes ned eller når de skal forynges. 

Hvilken rosensaks er bedst?

Langt de fleste der skal bruge en rosensaks, vælger en helt almindelig model. Der findes også elektriske, men disse er markant dyre, end den almindelige model. 

Er beskæresaks og rosensaks det samme?

Begge sakse bruges til det samme formål, selvom det er to vidt forskellige sakse. Rosensaksen har som regel et mindre hoved, og bruges primært til at beskære mindre grene. 

Kilder og viden til denne artikel som løbende opdateres her:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her