ForsideRedskaberGræssaks ➞ 7 bedste sakse til græsplænen 

Græssaks ➞ 7 bedste sakse til græsplænen 

Skrevet af:

Dato:

Kategori:

ARTKEL INDEHOLDER REKLAME LINKS

Er du en af de mange, som længes efter at komme i gang med at ordne haven, så er en græssaks plus en række af forskellige værktøjer, som du bør have inden for rækkevidde, når du skal i gang.

Inden længe begynder det for alvor, at spire rundt omkring i de danske haver. Det er en tid mange har ventet på, måske især de mange haveejere, som nu endelig kan komme i gang med at ordne haven. 

Det er blandt andet værktøj, som en græssaks til haven. Med en græssaks til haven, er det nemlig muligt at trimme græsplænen, så du kan få en græsplæne med fine lige linjer hele vejen rundt om. 

Har du brug for inspiration, til at finde en god græssaks, så læs med lige her, hvor vi har fundet 7 af de bedste slags. 

Rosensaks ➞ 8 bedste rosensakse til prisen

Gardena Comfort græssaks justerbar med 360 grader skær

Gardena Comfort græssaks justerbar med 360 grader skær

Denne roterbare græssaks, giver dig den perfekte mulighed, for at lave en helt nøjagtig kant rundt om græsplænen. Den er drejelig, hvilket giver dig mulighed for at skære i 360 grader.

Den er udstyret med et ergonomisk håndtag, som gør det komfortabelt at arbejde med saksen. Knivene på denne græssaks, er bølgeslebne og klæbebeskyttet, hvilket gør arbejdsgangen meget nem, jævn og effektiv. 

 • Rotérbar kniv 360 grader
 • Ergonomisk håndtag

Bedste Kompostkværn ➞ 8 bedste kompostkværne til havearbejde 

Gardena Comfort langskaftet græssaks

Gardena Comfort langskaftet græssaks

Har du brug for en langskaftet græssaks i høj kvalitet, så skal du vælge denne model fra Gardena.

Comfort muliggør en både let og præcis klipning af græskanterne rundt på plænen, og med det justerbare håndtag, kan saksen let indstilles individuelt. Klingelejet på denne græssaks, sikrer en konsekvent kraftig klipning på tværs af hele bladlængden. 

 • Rotérbar kniv 90 grader
 • Ikke-klæbende blade

Hækkeklipper på batteri ➞ 10 bedste akku hækkeklippere

Fiskars servo græssaks 360 grader GS42

Fiskars servo græssaks 360 grader GS42

Har du brug for en lille handy græssaks, så skal du vælge denne saks fra Fiskars. Den er fremstillet med det populære servo-system, som gør det muligt at klippe sig igennem tykt græs.

Samtidig er systemet med til at forhindre de afskårne blade i at sætte sig fast. Saksen er udstyret med et smart loophåndtag, som er med til at beskytte dine fingre under beskæringen. 

 • Rotérbar kniv 360 grader
 • Vægt 263 g

Fiskars servo græssaks med langt skaft GS46

Fiskars servo græssaks med langt skaft GS46

Vil du gerne slippe helt for at bøje dig ned, når du skal bruge din langskaftet græssaks. Så skal du vælge model fra Fiskars.

Ligesom den forrige saks, er denne også udstyret med det populære servo-system, som giver dig mulighed for at klippe i tykt græs. Bladene på denne græssaks er fremstillet af rustfrit stål. 

 • Rotérbar kniv 360 grader
 • Vægt 654 g

Green>it billig Græssaks 180 grader

Green-it billig Græssaks 180 grader

Green>it har skabt denne billige græssaks, som er i stand til at dreje 180 grader. Med denne saks, er det nemt at komme til at klippe det høje græs, som din kantsaks til græsplæne ikke er i stand til at nå.

Vil du gerne have en græssaks, men er du ikke villig til at give en masse penge for den, så er denne model fra Green<it et godt bud. 

 • Rotérbar kniv 180 grader

Kreator Græssaks til haven 350 mm

Stiksav med ledning ➞ 8 bedste stiksave til under 1.000 kroner

kreator Græssaks til haven 350 mm
TJEK PRISGlobaltools.dk

Endnu et bud på en prisvenlig græssaks, er denne røde model fra Kreator. Saksen er den perfekte følgesvend i haven, og udmærker sig ved det praktiske håndtag, som giver dig god bevægelighed, når du skal klippe.

Denne saks er også drejelig, hvilket giver dig fuld kontrol over dit arbejdsområde. 

 • Rotérbar kniv 360 grader

Fiskars PowerLever med udveksling HS52 god kantsaks til græsplæne

Fiskars PowerLever med udveksling HS52 god kantsaks til græsplæne

Det sidste bud på en god græssaks, er endnu en model fra Fiskars. Saksen vejer minimalt, den er udstyret med skarpe klinger af rustfrit stål, som du ved hjælp af et smart vedligeholdelsessæt selv kan slibe.

Vil du have en græssaks, som kan øge klippekraften betydeligt, så er der ingen tvivl om at du bør vælge denne smarte model fra Fiskars. 

 • Vægt 630 g

Brug græssaksen til hjørner og kanter

Når du har slået græsset på din græsplæne, vil der ofte være steder på plænen, hvor din græsslåmaskine ikke kan nå. Her kan en græssaks til haven være til stor hjælp, fordi den giver dig mulighed for at klippe græsset, ved hjælp af håndkraft.

Du kan således komme helt tæt på de steder, hvor der stadig er langt græs. 

Bajonetsav ➞ 7 bedste bajonetsave til under 1.000 kroner

Bør du vælge kort eller langskaftet saks?

Om du vælger en kort eller langskaftet græssaks, er selvfølgelig op til dig og dit behov. Den langskaftede saks, giver dig mulighed for at nå længere når du skal klippe, hvilket kan være en stor fordel i de situationer, hvor du har brug for at klippe ind under for eksempel en busk. 

Hvad er en græssaks?n

En græssaks til haven, er det perfekte værktøj til de områder på græsplænen, hvor græsslåmaskinen ikke får klippet. Den kan ofte drejes 180 eller 360 grader. 

Hvad bruges en græssaks til?n

Græssaksen bruges primært til de steder på græsplænen, hvor græsslåmaskinen ikke kan nå. På den måde kan du slå hele græsplænen, helt uden steder der er sprunget over. 

Hvilken græssaks er bedst?n

Der findes mange forskellige græssakse, du kan for eksempel få en med roterende klinger, hvilket er en fordel, hvis du er højrehåndet. 

Kilder og viden til denne artikel som løbende opdateres her:

 • Gardena.com – Mekaniske og ergonomiske sakse til klipning
 • Bobvilla.com – The best grass shears for manual trimming
 • Gardengatemagazine.com – Trim to perfection with the best grass shears
 • Gardeningetc.com – Best garden shears to trim your plot

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her